11 september 2010

Kulturnattens debatter

Kulturnattens politiska debatter i Radio Upplands regi är genomförda. Socialdemokraterna gav klart besked att deras skolsatsning blir en satsning på fritids. Det står mot alliansens satsning på undervisningen i klasssrummen och på lärarna.

Alliansen kommer att göra satsningar på fritids, som i högre grad skall bli ett komplement till skolan. Då behövs mer kommunbidrag till fritids men det skall åtföljas av högre krav. Arbetet är redan påbörjat.

I all verksamhet satsar vi på kvalitet. Att mäta kvantiteter säger mycket litet om kvaliteten. Till exempel kan en god måltid kosta mindre än en dålig beroende på vem som lagar den. Forskning visar att antalet lärare i en klass inte säger något om resultatet. Det är kvaliteten på undervisningen, lärarens kompetens och engagemang, som är avgörande. Det är bättre med en bra lärare än två mindre bra lärare.

Vi kommer att satsa på undervisningen, dvs lärarnas och rektorernas arbete i klassrummen. Kontinuerlig kompetensutveckling både inom ämneskunskaperna och pedagogiken, dvs förmågan att lära ut till eleverna kommer att prioriteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar