17 september 2010

Annons i UNT för att bemöta just UNT

Idag har vi moderater betalat för att bemöta UNT:s kampanj mot arena i Gränby. Annonsen finns i dagens UNT, sid 9.

Jag tror inte att den demokratiska debatten behövts föras genom betald annonsplats förut.


Här är texten:

BREV TILL UPPSALABORNA

På söndag är det val. Vi vill berätta om Gränby Arena. För några år sedan kom Uppsalas idrottsföreningar och företag med ett förslag - de ville bygga och driva en arena. Om Alliansen vinner kan den nya arenan vara på plats om bara några år. Gränby arena är viktig för idrotten, men också för företagandet och jobben.


Gränby Arena är banbrytande. Ingen arena finansieras till så stor del av idrottsrörelsen och näringslivet. Den beräknas kosta 650 miljoner kronor att uppföra. Näringslivet kommer att stå för 500 miljon er i form av kapital och lån. Kommunen ska lämna ett villkorat kapitaltillskott om 150 miljoner kronor som ska börja återbetalas inom 15 år. Kommunen kommer inte att äga någon del av arenan, men får tillgång till en del av den ut hyrbara tiden. För detta står Uppsala kommun för 15 miljoner kronor per år i hyra under 25 år. (Min anm: Gränbyishalls arenor kostar 20 mnkr per år).

På det här sättet vet skattebetalarna precis hur mycket arenan kommer att kosta dem. Kommunen riskerar inte att behöva skjuta till mer pengar och verksamheten sköts av dem som kan den bäst.

Vi moderater vill inte att kommunen själv ska äga och driva stora idrotts- och evenemangs-arenor. Det utsätter kommunens ekonomi för risker som kan innebära att skolan, barn - och äldreomsorgen inte kan prioriteras.

Lösningen - att företag och föreningar bygger och driver, och att kommunen går in med begränsat stöd - är unik. Då modellen inte prövats förut är det särskilt viktigt med juridisk uppföljning och avstämningspunkter. Allt skall gå rätt till. Alla handlingar i ärendet är offentliga.

Alliansen söker ditt stöd för att föra Uppsala in i framtiden. Rösta på söndag,
rösta på Moderaterna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar