18 januari 2011

Uppland, Sveriges mest spännande område

Genom åren har jag varit helt koncentrerad på Uppsalas utveckling men nu är det dags att lyfta blicken. Sedan i torsdags skall jag leda regionförbundet som är en samarbetsorganisation för länets alla kommuner och landstinget. Regionförbundets viktigaste uppgift är att samordna länets tillväxt. En del av uppdraget kommer från medlemmarna (kommunerna och landstinget) och en del kommer från staten (och EU).

Vår naturliga tillväxtregion sträcker sig mot stockholmsområdet vilket vi inte kan bortse från när nya regiongränser skall ritas på kartan. Tillväxt ser inga kommungränser vilket kommer att försvåra regeringens beslut om regionernas framtid.

Kommunpolitiker måste arbeta gränslöst, vilket jag nu börjat göra. Flera tiotusentals människor arbetspendlar ut och in från Uppsala varje dag. De bryr sig inte om var kommungränsen går. Transporter av människor och varor måste fungera. Det som är bra för Uppsala är bra för hela regionen omkring och det som är bra för kommunerna runtomkring oss är bra för Uppsala.

Det skall bli spännande att få vara med och påverka denna viktiga uppgift i Sveriges mest spännnande område - Uppland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar