11 januari 2011

20 timmar per vecka på dagis

Under mina åtta år i barn- och ungdomsnämnden har jag knappast stött på någon lika efterfrågad tjänst som längre tid i förskolan för barn till föräldralediga och arbetslösa. Förskola passar inte alla barn, men det finns många barn som verkligen älskar att vara på dagis. De lagstadgade 15 timmarna räcker inte för dem. De vill inte gå hem tidigare än sina kamrater varje dag.

I många förskolor är det 8-11 som gäller. Förskolan börjar egentligen sin verksamhet kl 9 och innan man kommit igång är det dags att gå hem (och de andra barnen får sätta sig till bords och äta)!

För familjen med ett nytt syskon ger det föräldern och det nya barnet en egen stund samtidigt som det äldre syskonet också får en alldeles egen stund utan nykomlingen. Den arbetslösa får mer tid att ägna sig åt att söka jobb och vi vill ju att alla skall få jobb.

Uppsalamoderaterna hade utökning av tiden i valprogrammet. Vi tog ställning tidigt för denna förbättring. Det känns bra att nu kunna erbjuda familjerna utökningen ett helt år tidigare än vi trodde var ekonomiskt möjligt för bara några månader sedan.


Engelska bulldogen Gurkan har fått ett hem och jag är säker på att han blir älskad. På Animal planet har jag idag lärt mig att bulldoggar släpper sig väldigt mycket.

1 kommentar:

  1. Det är en pluspoäng att vi förbättrat möjligheterna genom förlängd tid.
    Det är viktigt att framhålla vad våra politiker åstadkommer som gynnar allmänheten.

    Medlemsaktiviteter skulle vara livgivande i östra kommundelen. Nu är det tre förenngar här men det vore klart enklare med en. Vi brukar jämföra med det gamla talesättet " här är det fler peroner än i kyrkan".
    Statistiken säger att det inte är fallet ens nu när kyrkbänkarna glesas ut. Medlemsvård var namnet sa Bill - ja men det är ju inte val i år sa Bull!

    SvaraRadera