09 april 2010

Valpar, vår och val

Nu är det roligt att vara ute. Människor har skaffat hundvalpar som blivit lagom stora för social träning. Man får nästan alltid hälsa om man frågar först. Lycka är en varm valp, sade Charles Schulz för cirka femtio år sedan och det är så rätt.

Det är härligt att cykla längs med Fyrisån och se hur våren sprider ut sig. Vattnet forsar fram vid de små fallen. Tänk om forsränningen kunde köras nu denna helg. Det skulle bli en fartfylld tävling.

Mycket nytt händer i politiken också. Många nya personer kliver in i partiledningarna nu strax före valet. Efter många år i politiken vet jag att de har oerhört mycket att ta in.

Kommunen är stor och verksamheten spänner över många viktiga områden. Allt vi gör regleras av en massa lagar som inte alltid känns logiska men som ofta känns begränsande. Det är en klar fördel att veta vad man kan och inte kan göra, hur saker saker hänger ihop och vem som kan påverka vad. Erfarenhet är aldrig fel. En stor portion tålamod hjälper också fast just det har jag svårt med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar