13 april 2010

Det är härligt att vara uppsalabo

Äntligen börjar vi se resultatet av den rekordlånga byggnationstiden för ett modernt resecentrum. Tidigare har busshållplatserna tillkommit och grönområdet omkring har gjorts inbjudande. Cykelparkeringar, som fortfarande ser väldigt fina ut, har byggts. Parkeringsgaraget öppnade för nästan ett och halvt år sedan och igår utökades det med elplintar för elbilar.

Igår invigdes också det nya stationshuset. Det är ljust och öppet och jättefint. Litet konstigt var det att åka rulltrappor för att komma till tåget men var gör man inte för att vara modern.

Och äntligen har vi en ordentlig passage mellan östra och västra Uppsala. Den pryds av två skulpturer av den mycket kända skulptören Tony Cragg. Cragg berättade för oss redan när han fick uppdraget att den stora skulpturen baseras på en mängd matematiska beräkningar. Det är alltså inte bara en figur som Cragg plötsligt fick inspiration till. Jag kommer nog att ägna en hel del tid för att försöka komma underfund med den matematiska basen. Jag tycker att båda skulpturerna passar väldigt bra där de står.

Det är härligt att vara uppsalabo!

1 kommentar:

  1. En trevlig rapport om framgång.
    Uppsala kommer även på den sportbetonade kartan. InnebanySM-Storvreta!
    Har besökt Kulturhuset i Sthlm i dag. Teater.
    Ett mångkulturellt hus med kultur,käk,konst, samt framförallt vanliga människors vardagliga och festliga behov. På vardagarn lär det myllra av barnvagnar /mammor och pappor.
    Kan man få kalkylen att gå ihop var det något sådant vi behövt i Uppsala.

    SvaraRadera