20 mars 2014

Vems hälsa är Hälsans förskolor mån om?

Det är smärtsamt att se att vuxna skor sig på bekostnad av barn. Igår fick vi i TV se hur girigheten föregick barns hälsa.

Budskapet var att dra ned på kostnaderna så att pengar finns till investeringar i förskolor för fler barn som förmodligen också får erfara att hälsan uppnås genom överdriven sparsamhet. Det finns ju forskare som påstår att vi lever längre om vi äter väldigt litet men inte ens de mest inbitna forskarna på området tror jag skulle påstå att detta gäller för barn.

Jag har haft kontakt med förskolan, som ger rimliga förklaringar. För min del räcker de inte då samma procedur upprepats gång efter gång. Man får göra misstag men när misstagen snarare blir rutin än avvikelse kan man inte hänvisa till det längre.

Vems hälsa är förskolans ägare mån om?

Som tur är har vi i Uppsala ett välutvecklat tillsynsarbete och har för bara två veckor sedan avslutat tillsynen av den ena förskolan i Uppsala som drivs av bolaget. Den andra inspekteras om två veckor. Även Uppdrag granskning uppgav att i Uppsala hittade man inga avvikelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar