19 mars 2014

Hälsans förskolor i Stockholm anklagas för att snåla på maten


Socialdemokraternas kommunalråd i Uppsala Marlene Burwick kräver då en omedelbar granskning av bolagets verksamhet i Uppsala, skriver UNT.

Det är förvånansvärt att Marlene Burwick inte känner till att granskning av förskolorna hör till barn- och ungdomsnämndens uppgifter och att nämnden har en särskild anställd för just detta.

Inte har hon heller brytt sig om att ta reda på ifall tillsyn gjorts i Uppsala eller om klagomål finns. Ifall hon hade tagit reda på litet fakta skulle hon veta att

- klagomål på de två förskolorna i Uppsala som hör till Hälsans förskolor inte har inkommit.
- tillsyn gjordes nyligen i den ena förskolan och avslutades för två veckor sedan.  Tillsynen visade att det bedrivs en god verksamhet på förskolan och att huvudmannen utför att bra arbete.
-ur tillsynsprotokollet kan man se att skolan har välfungerande rutiner för mat och vila. Matsedeln är näringsriktig och varierad. Maten kommer från en närbelägen kommunal skola.
- den andra förskolan ligger i tillsynsschemat för snar granskning, om två veckor  Vi har lagt det tidigare än det ursprungligen var tänkt.

TV-programmet spelades inte in igår eller idag men skulle något nytt framkomma är det sjävklart att vi kollar det. Det gör vi med varje klagomål vare sig det kommer via ett TV-program eller från någon annan på annat sätt. Det är barn- och ungdomsnämndens skyldighet och den uppgiften gör vi varje arbetsdag året om.

Det här är andra gången på kort tid som (S) uttalat sig offentligt och ställt krav som de inte haft koll på.

Slarvigt (igen), Socialdemokraterna!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar