12 mars 2014

180 nya förskoleplatser i attraktiva lägen i Uppsala

http://www.unt.se/uppsala/180-nya-forskoleplatser-i-uppsala-3040081.aspx

Vi förverkligar utbygganden de förskoleplatserna vi utlovat.

Det har varit svårt att få till fler förskoleplatser i attraktiva lägen i staden. Därför känns det väldigt bra att vi har tre nya förskolor som öppnar nära centrum i höst.

Många småbarnsföräldrar söker sitt boende i centrala staden nuförtiden. Det är en svängning som kom på bara några få år. Därför hängde inte utbyggnaden av förskolor med när nya bostadsområden byggdes. Det senare är till viss del en efterhandskonstruktion då vi faktiskt hade planerat för förskolor i bottenvåningar på hus, men reglerna för förskolelokaler har förändrats.

Alltid har det funnits något som har gjort att miljö- och hälsoskyddsnämnden inte kunnat godkänna lokalerna som vi föreslagit. Antingen har utegården varit för liten och lekparken för långt borta, en buss har åkt för nära eller så har det blivit för mycket buller från något annat. Listan på fastigheter som vi varit tvungna att överge som förskola är lång.

Det är inte utan att vi som ansvarat för full behovstäckning känt att uppförsbacken varit för brant.

Därför är det glädjande att nu erbjuda föräldrar att söka till flera nya förskolor nära eller i centrum. En förskola mitt i centrum öppnade sent förra året, tre centrumnära förskolor öppnar till hösten och minst en till nära centrum planeras komma igång under året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar