04 oktober 2011

Sura sossar

Alliansen har mötts av ovanligt sura sossar i skoldebatten en längre tid. Tonläget har blivit allt mer irriterat för var gång de berättat för oss att hela vår skolpolitik saknar stöd i forskning och erfarenhet och är dålig ur alla andra aspekter också.

Det är förståeligt att dessa politiker tycker att det blir besvärligt när kommunernas organisation SKL sammanställt erfarenhet och forskning och den stämner helt överens med Alliansens politik. Det är nämligen just dessa underlag vi använt oss av för att forma vår politik.

Igår ordnade barn- och ungdomsnämnden och utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden en medborgardialog om skolan. SKL:s chef för de öppna jämförelserna berättade hur det ser ut i Uppsala och vad som visat sig vara framgångsfaktorer i Sveriges skolor. Sossarna gick på offensiven direkt och kritiserade oss i Alliansen. Jag hade hört allt i debatter i kommunfullmäktige förut.

Alla andra höll sig till samtal. Dialogerna är, till skillnad från debatterna, till för samtal som förhoppningsvis skall berika oss inför framtida arbete. Jag tackar SKL, alla elever, rektorer och andra som bidrog till en belysning av skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar