31 mars 2011

Uppsala är bandystaden nr 1

Under 21 år har Uppsala befäst sin ställning som Sveriges bandystad. Vi i Uppsala har länge vetat att bandy SM någon gång skulle flyttas till nya nationalarenan i Solna. Ändå är det en besvikelse när bandyförbundet nu beslutat att flytten verkligen skall ske.

Det blir säkert bra i Solna, som kommer att ha tak över planen. Men vem hade velat missa det fantastiska vädret som Uppsala uppvisade vid årets SM? Solglasögon var ett måste. Och vem skulle vilja vara utan äventyret vid 2010-års SM när det blev snöstorm och bandybollen nästan försvann i den snabbt fallande snön. Kan Solna omvandlas till en stad som har bandyfeber i varje  kvarter?

Få idrottshändelser samlar över 20 000 åskådare varje år. Självklart kommer det att ta litet tid att skapa evenemang som ersätter bandy SM, men det finns en hel del idéer hos våra duktiga medarbetare  på Destination Uppsala. Och vi är förstås beredda att återigen anordna bandy SM också. Uppsala är ju ändå  Sveriges bandystad.

Underligast av allt är att redan för cirka en vecka sedan kunde TV4:s program Time out berätta att finalen skulle spelas i Solna från 2013. Vilken information hade TV4?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar