04 februari 2011

UNT publicerar inte kritik mot sin rapportering

Naturligtvis nappade en insändare i UNT på UNT:s artikel att det fattas 2500 skolplatser (vilket det alltså inte gör). Jag hade inte väntat mig att UNT skulle publicera mitt svar och nu har jag fått besked från självaste chefredaktören. Han anser inte att mitt svar "tillför något i sak". Ingen publicering alltså. Då skall man veta att UNT inte skrev ett ord om att det planläggs många nya skolor.

Att det inte saknas 2500 platser i grundskolan och att vi kommer att bygga många nya skolor är inte intressant för UNT.

Det har inte heller varit intressant för UNT att Uppsala för första gången på minst tio år har balans mellan tillgång och efterfrågan på förskoleplatser. Brist skriver tidningen gärna om.

Tråkigt att lokaltidningen vill förmedla en negativ bild av Uppsala.

Här är min saklösa refuserade insändare:
Kommunen har givetvis en plan för skollokaler. I planeringen ingår flera tusen platser i form nybyggda skolor i nya bostadsområden, nya friskolor och platser i befintliga skolor som inte kommer att ha fullt.

Det är rent nonsens när UNT i en rubrik fastslår att ”2500 barn saknar plats i skolan de närmaste åren”. Man skall inte tro allt man läser i tidningen.

3 kommentarer:

  1. Är man väldigt stark måste man vara väldigt snäll. Man skulle kunna tycka att Uppsala-Bamse skulle kunna bjuda på högt i tak och självkritik. Men negativa rader i det egna bladet verkar vara tabu. Minns till exempel nyheten om att Gränby islada skulle byta namn under säsongen till 24UNT-arena. Blev en tvåspaltare i tidningen, men nyheten att det inte blev så eftersom varken Almtuna eller UNT frågade fastighetsägaren har fortfarande inte stått att läsa i bladet.
    Lill-Bamse

    SvaraRadera
  2. Min uppfattning om OPS-affärer är ,att funktionen blir mycket dyrare för kommunen.
    Vi är ju för att den privata marknaden skall driva sportverksamhet och det är mycket vällovligt. Men att vi skall dra på oss extra kostnader för något vi ej äger är tveksamt.
    Kommer en privat aktör som vill bygga och driva så får vi väl köpa tjänster av dem.
    Är det ingen som tror på projektet så skall man inte springa till kommunen och begära att de skall satsa i något som ej är kostnadsmässigt överskådligt. Tänk på den ideologiska politiken.

    SvaraRadera
  3. PS. Basnyttan för lokaler till sport är naturligtvis något som kommunen skall stå för.
    Men kör man på OPS-spåret får vi väl betala spelarköpen också.

    SvaraRadera