17 februari 2011

Det finns förbättringspotential för skolan

UNT fortsätter sin kampanj mot oss i alliansen. Vi har presenterat en viktig konsultrapport som analyserat svagheter och styrkor i Uppsalas skolor. Den presenterar mycket positiva saker och berättar vad som inte uppfattas fungera fullt ut. Det var precis vad vi ville veta mer om. Vi har fått svar på vad vi skall vi förbättra. UNT skriver en bra artikel om vad som framkommer i rapporten.

MEN sedan sätts rubrikerna, som ändå är det som ger bilden för de flesta läsarna - "Alliansens skolpolitik får underkänt" och "Alliansens skolpolitik sågas".

Så är inte alls fallet, men det vet jag från tidigare att sanning inte är UNT:s starka sida.

I alla bevakningar av skolan under de senaste månaderna har rubriksättningen beskrivit något som inte varit sant. Det började med en artikelserie om ökad segregation i Uppsalas skolor. En sådan går inte att påvisa men det var inte viktigt för UNT. Sedan kom nästan tre hela sidor om att det fattas 2500 platser i skolorna under de kommande åren. Inte alls sant men en person som inte har ansvar för frågan hade sagt så, vilket räckte för UNT.

Och nu har vi dagens rubriker som inte är sanna. Alla andra medier har rapporterat i enlighet med vad som faktiskt står i rapporten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar