27 maj 2010

Rödgröna slår åt alla håll för att försöka stjälpa Gränbyarenan

Det är ingen struktur i de rödgrönas kritik av Alliansens, Almtuna IS´och näringslivets förslag till multiarena. I medierapporteringen idag menar de rödgröna att aktörer från näringslivet bara riskerar 75 mnkr. Är inte bankerna risktagare i de rödgrönas värld (cirka 400 mnkr)?

S, v, mp är rädda att aktieägarna får del av en eventuell vinst (huu så hemskt för en sann socialist). Men de förbiser att de får del av en eventuell förlust också vilket kommunen slipper. Det har varit grundläggande för oss moderater att inte ha ett ägande. Vi har dyrköpta erfarenheter av det senare.

I ett annat medium är det litet tvärtom. Där har beloppet blivit ett lån, vilket är riktigt. Alliansen påstås mörka hur mycket skattebetalarna faktiskt är tvungna att skjuta till. (S) vill alltså lägga på internränta och det är helt ok tycker jag. Att inte göra så är ett något som sossarna införde när UKK byggdes. Internränta räknas inte för 350 mnkr för UKK. Jag är mycket gärna med och ändrar på redovisningsprinciperna men vi mörkar ingenting.

I själva verket är det inte näringslivet, utan skattebetalarna, som står för större delen av riskkapitalet, säger (S). Jag frågar hur det är med räknekunskaperna. Kommunen satsar 150 mnkr. Andra satsar 500 mnkr. Det behövs inga avancerade mattekunskaper för att veta att 150 är mindre än hälften av 650.

De rödgröna är oroliga att Gränbyarena kommer att kosta mycket. 150 mnkr skall ställas mot deras outredda förslag, uppskattad till 800 mnkr. Är det den socialdemokratiska skolans matteundervisning som spökar igen?

1 kommentar:

  1. Hej Cecilia!

    800 Mkr är den uppskattade kostnaden för tre (3!) arenor på Studenternas. Samtliga partier i fritids- och naturvårdsnämnden har sagt att man vill ha åtminstone två arenor för idrott och event på Studenternas och man har pekat på möjligeheten att ha också en ishockeyarena där. Din partikamrat Ali Moulavi (M) har lovat att ha en bandyarena färdig senast 2018 och att ha en första etapp av fotbollsarenan färdig, på Studenternas återigen, senast 2014.

    / Erik Pelling

    SvaraRadera