25 maj 2009

Vem skall bestämma vem som skall få flyga

Kommunfullmäktige har debatterat kommunens remissvar till länsstyrelsen angående civilt flyg på Ärna hela kvällen. Argumenten upprepades om och om igen. Oppositionspartierna blev sura redan i början när en alliansledamot som var mot flyget ansågs uppfylla kriterierna för jäv enligt våra kommunjurister. Det var ordförandes skyldighet att hantera frågan och vi i alliansen hade redan tidigare bestämt att avstå i en eventuell jävsomröstning, vilket hade resulterat att han hade fått vara kvar. Ändå surades det och påstods att vi försökte tvinga bort ledamoten. Riktigt märkliga synpunkter framfördes.

Pikant är att en europaparlamentariker som inte har någon anknytning till Uppsala publicerat ett debattinlägg i båda lokaltidningarna. Han, som förmodligen flyger minst två gånger per vecka, unnar inte andra närhet till en lågprisflygplats. Snacka om att sitta i glashus.

Jag anser att det är resenärerna som bestämmer om vi skall ha flyg eller inte. Om inte tillräckligt många flyger blir det inga flygplan som lyfter eller landar.

1 kommentar:

  1. Kommunen kommer väl inte , att låta sig luras till subventioner?
    Privat ägare är lika med inga kommunala kostnader??????

    SvaraRadera