13 maj 2009

Inte ädlare att fatta beslut åt andra än åt sig själv

Sitter och tittar på TV:s granskning av äldreomsorg. Jag ser en rad sossar som har en enda lösning - mera resurser, dvs höjda skatter. En vågar sig på att nämna att de som snart blir gamla (och har en hyfsad bra pension) kanske kan betala litet mer, men hon verkar vara ensam om den uppfattningen. (S)har faktiskt bara har ett svar på alla frågor och det är just skattehöjning. Att människor har mindre att röra sig med verkar inte vara något man bekymrar sig över för vad kan vara finare i (s)-världen än att ta folks pengar och besluta hur de skall användas åt dem? Tänk om människor fattade fel beslut rörande sina egna liv! Penningbrist är inget som bekymrar en sann sosse. Det finns alltid mer att hämta hos skattebetalarna. Men det inte är ädlare att fatta beslut åt andra än åt sig själv.

För övrigt var det ett program som noga undvek allt som är bra i äldreomsorgen och som lockade fram missnöjet och kravmaskineriet.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Men att ackordsätta sjukhusupplysningen är kanske inte alltid en bra idé.
    Men bolaget tvingas ju backa i sitt beteende.
    Privatisering är bra men kräver eftertanke. Ideologiskt låter det ju bra men missar i uppläggen är förödande. Annars är det roligt att det går bra för oss moderater.

    SvaraRadera