29 april 2011

Cocker spanielglädje

Fredag. Redan. Litet modstulen cyklade jag till jobbet. Möttes av en cocker spaniel med en stor pinne i munnen. Ögonen glittrade och svansen viftade. Det finns inte mycket som kan lyfta som en charmig hund.

Vad har blivit gjort och vad har blivit ogjort denna vecka? Svaret på sista frågan är för mycket (därav den tidigare modstulenheten).

Men många viktiga beslut har fattats under veckan. Drygt fyrtio barn som presterar sämre än de behöver i skolan kommer att få skräddarsydd ledning under sina första sex år i skolan. Högstadieelever som riskerar att inte nå gymnasiebehörighet kommer att få stödundervisning av Uppsalas bästa lärare. Med litet tur har vi ordnat förskoleplatser till barnen i Storvreta och en större lokal till en friskola.

Tillsammans med länets övriga kommuner och landstinget har Regionförbundet i veckan lagt grunden för en ny ordning i kollektivtrafiken som gör det lättare att nå för fördubblingsmålet. Åtta kommuner kommer att föra över sin kollektivtrafik till landstinget och 49 öre av skatten flyttar med.

Alliansens kommunalråd har fastställt förslaget till kommunens verksamhetsplan och budget för 2012. Den offentliggörs nästa vecka. Det ligger många timmars arbete bakom den. Listan "uträttat" är längre men det är tyvärr listan "outrättat" också.

Min charmiga beagle

.

1 kommentar:

  1. Fyrtio barn som behöver möjligheter att hänga med i skolan får stöd vad gäller utbildning. Det är mycket lovvärt. Sparar samhällets resurser i det längre perspektivet.

    SvaraRadera