04 december 2010

Sahlin berömmer moderat politik

Moderaternas politik har fått beröm av Mona Sahlin idag. Om jag inte hörde fel är våra skattesänkningar inte fel (det finns åtminstone sämre sänkningar), jobbskatteavdraget var bra och en bortre parentes behövs i arbetslöshetsförsäkringen (alliansregeringens reformering av a-kassan är ju egentligen ett (S)-förslag). Bidragslinjen som (S) företräder var fel tyckte jag mig höra.

En som vill vara kvar i (S)-ledningen är Morgan Johansson, som inte riktigt verkar ha förstått vad som hänt under fyra år alternativt inte vill ta till sig att alliansen faktiskt förstår sambandet mellan arbetsmarknad och ekonomisk politik. Om nya partiledningen tror att alliansregeringen kunde skylla arbetslösheten på finanskrisen men att den egentligen beror på regeringens politik blir det fortsatt svårt för (S).

Som förklaring pekade Johansson på några år under åttiotalet då arbetslösheten bara var 2%. Arbetslösheten ökade då i ungefär samma takt som ersättningen höjdes. A-kassenivån nådde sin högsta nivå i slutet av åttiotalet. Erfarenheten motbevisar Johansson, som fortsätter att hitta framtidens lösningar i det som inte fungerat förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar