23 mars 2015

S, V, MP i Uppsala ville ha nuvarande modell för tilläggsbelopp

Så här skrev socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet när barn- och ungdomsnämnden 2013 backade från en modell för tilldelning av alla tilläggsbelopp via ansökan. Alliansen föreslog en återgång till hur det hade varit tidigare, dvs att de kommunala skolorna själva fick tilldela medel ur ett höjt grundbelopp. 


Särskilt yttrande från S, V och MP angående  beslutet  att backa från system där alla skolor sökte tilläggsbelopp till dagens system då endast friskolorna söker och kommunens skolor får använda ett höjt grundbelopp:

"Detta ärende är förorsakat av det ogenomtänkta beslut om modell för tilläggsbelopp som den borgerliga alliansen tidigare beslutat om. Vi reserverade oss då mot det beslutet.

Den modell, som man nu tvingas backa från, innebar fokusering på problembilder, omfattande behov av utredningar ute i skolorna samt en tidsödande utvärdering av ansökningarna på uppdragskontoret. Resultatet blev tidsödande arbete utan att några extra resurser tillskapades. 

Vi anser att denna modell för tilläggsbelopp snarast måste avskaffas."

Modellen var inte ogenomtänkt med fungerade inte bra. (S) fick rätt. S, V och MP reserverade sig mot införandet och tyckte fortfarande år 2013 att modellen måste avskaffas. De hade rätt och fick som de ville.

Modellen avskaffades efter att kommunens rektorer också ville återgå till den gamla modellen och ser ut som idag. Trots detta skriver socialdemokrater nu  att de inte stödjer den nuvarande modellen och att alla deras problem beror på detta beslut.

De rödgröna har tydligen ingen kunskap om vad deras företrädare ville.

Det är heller ingen svårighet för de rödgröna att snabbt införa det gamla systemet. Vi har hela organisationen för att snabbt sparka igång det. Det är också bara att flytta pengar från en post till en annan. Det finns inga ekonomisk besparingar att göra i valet av den ena eller andra modellen. Politiken bestämmer nivån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar