08 februari 2015

Fridolin är ute igen och småpetar

Fridolin är ute igen och småpetar. Jag skulle tro att alla kommuner är överens med mig att små riktade statliga bidrag snarare skapar problem än lösningar. Vi har många skolor i landet och fjuttiga småpengar från staten är inte flaskhalsen. Jag kan garantera att Fridolins utspel om både matsalar och toaletter inte kommer att ge bidrag i en storleksordning som är intressant.


I Uppsala beslöt alliansen för ett par år sedan att anta ett nybyggnads- och rustningsprogram för skolor och förskolor som omfattar 4 míljarder kronor. Sjävklart ingår både bra toaletter och matsalar i det. Lika klart är att ett fjuttigt statsbidrag bara kan leda till detaljreglering av sådant som kommunen kan bättre än utbildningsministern.


Jag börjar se ett mönster som all historia visar inte fungerar. Varje gång ett skolproblem presenteras för ministern utlovas bidrag, istället för stöd för att lösa de viktigaste stora frågorna.


Från Sveriges radio:
"Kommunerna ska få statliga pengar för att rusta upp skolorna, bland annat matsalarna. Det säger utbildningsminister Gustav Fridolin efter Sveriges Radios granskning av ljudnivåerna i skolornas matsalar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar