15 december 2014

Inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar tyckte (S) för 1 år sedan




För ett år sedan lät det annorlunda när finansministern hette Anders Borg. Magdalena Andersson menade nog att det inte var socialdemokraternas uppgift  att lotsa igenom budgetar. Då är det konsekvent med vad hon och Löfven säger idag. 

Då blir det så att det inte är socialdemokraternas uppgift att lotsa igenom budgetar vare sig  i opposition eller i majoritet.


Utdrag ut Aftonbladet 8 december 2013:

S: Inte vår uppgift att lotsa igenom budgeten

Magdalena Andersson menar att det finns en tidigare enighet om att det ska gå att göra på så – om resultatet blir att statsfinanserna stärks. Hon säger att det inte är konstigt att oppositionen reagerar när regeringen inte har riksdagsmajoritet för sin budget.

När vi har haft socialdemokratiska minoritetsregeringar så har vi sett till att vi har majoritet för våra förslag i riksdagen. Vi har förankrat dem via samarbeten med centerpartiet, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det har den här regeringen totalt brutit den praxisen och lägger förslag som det inte finns majoritet för. Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar, säger Magdalena Andersson (S).

Läs hela artikeln på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17985739.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar