03 januari 2012

Nytt år och nytt barnbarn

Nytt år och nytt barnbarn. För övrigt är det inga stora förändringar.

Jag har avlagt samma nyårslöfte som varje år, att läsa vilken tid och plats som faktiskt står på kallelser. Märkligt att det skall vara så svårt att uppfylla.

Tittar på SVT, på ett av de mest ensidiga program jag sett. Jag har heller aldrig hört journalisten som gjort filmen uttrycka något annat än vänsteridéer. Det handlar om grekernas ekonomi och det är extremvänstern som kommer till tals. Man måste till exempel undra varför ingen kommenterar eller frågar varför en arbetslös familj tar ut sin besvikelse över regeringens ekonomiska politik genom att hålla sitt barn hemma från skolan.

När får vi se en film som ger en rättvis bild av ekonomin i ett land där regeringar höjt levnadsnivån genom att låna tills inga fler lån gick att få och pengarna inte räcker till återbetalningarna? EU har bistått i den värsta krisstunden men landet måste förstås anpassa utgifterna till inkomsterna. Många greker kommer att ha det svårt, en del mycket svårt, och är värda ett reportage som ger en allsidig bild av situationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar