18 maj 2011

4300 studentbostäder säkras

Partier som i åratal beklagat sig över att Uppsala har för få hyresrätter förvånade mig idag på kommunstyrelsen. Uppsalahems största affär någonsin skulle godkännas. Affären innebär huvudsakligen att Uppsalahem förvärvar 4300 studentbostäder. Uppsalahem genomför affären för att säkerställa att lägenheterna blir kvar som just studentbostäder och som hyresrätter. Överraskningen kom när oppositionspolitiker började hitta fel i affären. Vänsterpartiet gick ett steg längre och yrkade avslag! Till slut blev det bara Vänsterpartiet som röstade mot affären.

För övrigt tog vi första beslutet för en ny kollektivtrafikmyndighet. I praktiken övergår bussarna till landstinget. Grunden för den nya ordningen är att öppna för konkurrens men det möjliggör också effektivisering vilket behövs för att nå fördubblingsmålet. Och vips sjunker kommunalskatten med 49 öre men lika snabbt ökar landstingsskatten med 49 öre.

Dagen avlutades med en cykeltur i hård motvind till Stenhagen där Radio Uppland sände ett 1,5 timmes program om fotbollen i Uppland lett av Pettersson och Blomqvist. Frågan var hur Uppland skall få minst ett elitlag. Radion hade ett intressant upplägg med många medverkande.

Kommunens elitsponsoring initierades faktiskt av mig för cirka fyra år sedan och jag känner fortfarande att det  var en riktigt bra grej. Tidigare hade kommunen inte ens haft reklam på spelarnas tröjor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar