19 april 2011

Storvreta behöver fler förskoleplatser NU

Jag har idag träffat ett trettiotal föräldrar i Storvreta som alla behöver en förskoleplats i Storvreta. Inte ens syskonförtur ger de köande barnen plats i samma förskola som det äldre syskonet. Jag förstår familjernas frustration att inte veta hur de skall organisera livet till hösten. Alla familjer kommer att få plats någonstans, men bor man i Storvreta är det orimligt att behöva åka till t ex Gottsunda.

Den nya förskolan som skulle ha varit färdig nu till hösten har av olika skäl blivit försenad ett helt år! Jag förstår faktiskt inte riktigt hur detta kunde hända trots att det förklarats för mig. Visserligen är kommunen en stor organisation med ett delat ansvar för olika delar men vi har mängder av samverkans- och avstämningspunkter.

Nu är det bara en sak som gäller, tillskapande av ytterligare platser till hösten. Vi måste släppa den  genomtänkta modellen där varje tänkbar detalj skall uppfylla något välformulerat mål. Målet att få fram nya platser måste vara överordnat alla andra mål.

Fyra av kommunens engagerade medarbetare var med i Storvreta och jag hoppas verkligen att nämnden tillsammans med dem löser problemet. Jag vet att de kommer att vända på varje sten vilket i sig känns bra men det måste bli resultat också. Familjerna i Storvreta behöver barnomsorg nu eller i alla fall i september!

2 kommentarer:

  1. Tack att du har ett engagemang för föräldrarna i Storvreta, jag har ett barnbarn som behöver omsorg i höst. Hon är det finaste som finns. Hjälp familjerna att hitta lösningar, det känns frustrerande.

    En farmor

    SvaraRadera
  2. Jag tror att vi kommer att ordna tillräckligt med platser till hösten. Problem kan tillstöta men det ser förhoppningsfullt ut.

    SvaraRadera