25 januari 2010

Orkeslöst att följa ingångna avtal?

Miljöpartiets gruppledare kallar Alliansen trött och orkeslös som inte vill bryta ett samarbetsavtal med stadens fastighetsägare och handlare. Bakgrunden är att han under ett par år inte framfört sin vilja i de samarbetsorgan kommunen har med cityhandlarna (orkar han inte?). När alla blivit överens om en handlingsordning poppar han upp med en helt ny idé. Han framför den inte till kommunens samarbetspartners (vågar han inte?) utan skriver i stället en motion där han föreslår att vi genomför hans idé utan att ta hänsyn till samarbetet som vi bedriver. Han tycker att hans idé är bättre. Han får V och S att skriva under också.

Tre partier vill alltså ha en annan planering av city än vi kommit överens med Vi i Stan och som de gett sken av att stödja. Nog är det märkligt att de inte framfört en annan uppfattning under den långa behandlingstiden? Alla partierna har deltagit aktivt i samarbetet. Inte ens i remissomgången av samarbetsförslaget har de framfört en avvikande mening (orkeslöst?). De väntar tills allt är klart och då...

Vi har nyligen sett i ett annat fall att S inte respekterar ingångna avtal. Nu är hela oppositionen överens om att ytterligare ett avtal kan brytas. Vad skall man kalla det? Maktfullkomligt, socialistiskt, nonchalant, respektlöst? Välj själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar