14 december 2009

Oppositionen lägger grunden för flera skattehöjningar i sin budget

Tänk om man hade så mycket pengar som s, v och mp har! Genom att bränna hela statsbidraget som skall räcka både 2010 och 2011, genom enkla omdisponeringar av pengar (som hade gjorts för länge sedan om de hade haft den effekten som s, v mp tror) och höjd skatt kan s, v och mp faktiskt dela ut 200 mkr mer än alliansen.

Sunt förnuft säger att om något låter helt otroligt är det sannolikt det också. Stämmer bra på oppositionens budgetförslag.

S, v, mp-budgeten måste följas av en skattehöjning som är minst lika stor även nästa år, eftersom de använder hela statsbidraget som skall räcka flera år redan 2010.

Jag förstår att man vill lägga en valbudget med mera pengar till i stort sett allt eftersom man inte behöver ta ansvar för den. Jag förstår också att s, v och mp inte vill prata om vad som händer 2011, efter valet. Fler skattehöjningar utöver den som oppositionen vill genomföra 2010 eller rekordstor lottovinst behövs redan år 2011.

2010 och 2011 blir tuffa år då effekterna av den svåra globala lågkonjunkturen märks mest. Då gäller det verkligen att bära ansvaret och det gör alliansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar