14 september 2009

Solidaritet med andras pengar

I mitt favoritradioprogram "Public service" slog Mattias Konnebäck huvudet på spik igår - inom socialdemokraterna finns en oerhörd solidaritet med andras pengar.

Oppositionen har klargjort att det blir skattehöjningar om den skulle vinna valet 2010. Det är föga förvånande eftersom socialister alltid tyckt att de har större rätt till folks pengar än de som tjänat ihop pengarna har. Mer förvånanade är hur långt pengarna skall räcka. Varje krona skall användas många gånger om.

Värst är det i Uppsala. Där skall s,v och mp använda samma pengar 25-30 gånger. Vi får se hur de får ihop det i den nya budgeten som utlovats till hösten 2009. Jag är jättenyfiken.

Jag väntar också med spänning på Vänsterpartiets utlovade fråga om barnomsorgen, som skulle ha kommit i mars. Det var då partiets kommunalråd lovade att jag skulle ställas till svars för att alliansen inte ordnat med förskola till alla trots löfte. Men vi uppfyllde löftet redan i februari, en månad tidigare än utlovat. Men hon lovade faktiskt att hon skulle återkomma och jag väntar forfarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar