29 september 2009

MP lovar att ta bort en synnerligen lyckad skolform

Vid röd-grön valseger lovade MP ikväll att de kommunala självstyrande skolorna försvinner. Man inväntar inte utvärderingen av försöket och struntar i att alla inblandade anser att försöket är sällsynt lyckat.

Det var jag som tog initiativet att tillåta ett antal skolor att bryta sig loss från den kommunala produktionsnämnden och styra sig själva. Två gymnasieskolor, en grundskola och en förskola lyder under en egen nämnd vars uppgift är att göra så litet som möjligt. Rektorerna är högsta cheferna. I den kommunala produktionen finns många chefer ovanför rektorn, men inte här. Beslutsvägarna är korta och lärarna har direktaccess till den högst beslutande personen.

Försöket har hitills inte stött på några problem och är över förväntan lyckad. Den kommer att försvinna om s,v, mp vinner valet. Det har MP lovat.

1 kommentar:

  1. Vi får se till,att Miljöpartiet inte får något,att säga till om. Vi får väl vinna valet!
    Det mesta har ju blivit rätt. MP väcker andra tankar hos mig(Matteuspojkarna) på 40-50 talet ett av bättre idrottföreningarna i Stockholm i min församling. Men det kanske är skäl, att rensa ut de problem som alltid uppkommer när partier behärskar makten. Rensa försiktigt så våra vapen inför vcalet är blanka och slagfärdiga.

    SvaraRadera