18 november 2011

SJ, nu har jag fått nog!

För 50 minuter sedan lämnade tåget Stockholms central. Efter 10 minuters färd gick loket sönder. Inte ens elektriciteten fungerar. Ett lätt skratt spred sig bland de härdade pendlarna som snabbt började ringa och ordna så att barn kunde komma hem från dagis, mm. För min del blev det gymbesöket som ströks.

Nu sitter vi i ett helt mörkt tåg i Solna och väntar på att bli tillbakadragna till Stockholms central.  Vi skall vänta på dragloket minst 20 minuter till. Sedan får vi hitta på hur vi skall ta oss till Uppsala.

Jag ger upp. Förseningar har inträffat mest varje gång jag valt tåget. Nästa gång åker jag med UL eller tar eventuellt bilen!

PS En rådig passagerare lyckades öppna dörren och vi släpptes ut ur tåget och kunde åka med SL/UL hem. Färden tog nu bara drygt 2 timmar. Dagens ros går till den som öppnade åt oss.

1 kommentar:

  1. Så går det när marknadsprinciper får råda för en verksamhet som kräver mycket stora investeringar utan att generera snabba vinster. Du borde ta ett snack med din partikamrat Ulf Adelsohn som, när han avgick som SJ:s styrelseordförande, yttrade följande:
    "Konkurrens på järnvägen under de omständigheter som råder fungerar inte i praktiken eftersom fler tåg inte får plats på de underdimensionerade banorna som dessutom är för dåligt underhållna.”

    SvaraRadera